Monday, February 20, 2012

Dulu + Kini

Assalammualaikum...
korang ape cer?
sihat?
Alhamdulillah. ari ne aku nak share something yang ex-bos aku email kat aku 1 opis la, bukan ko je perasan yer..













faham tak?
tak faham? alamak!!!
ok-ok, kalau tak faham cuba korang tenguk betul-betul gambar tu semua balik
sekarang comform korang fahamkan...

Friday, February 10, 2012

i tak rela tapi terpaksa....


Assalammualaikum
saya tidak rela tapi apakan daya terpaksa jua saya lakukan..hehe


Thursday, February 9, 2012

keaslian telefon


boleh tak kalau aku nak cakap jangan jadi keldai handfon? bolehkaN. aku bukan ape rasa macam tertipu je kalo beli fon mahal-mahal tapi kualiti die rendah so jangan jadi keldai ye tapi kalo dah jadi jangan nangis. tips pertama yang perlu korang perlu buat masa kat keldai handfon lagi sebelum handfon tu korang dibeli adalah dengan taip *#06# akan keluar nombor IMEI [International Mobile Equipment Identity] semak nombor IMEI telefon korang dekat kedudukan 7 dan 8

Contoh IMEI aku : 35831604489008
Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 04


02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA

walaupun murah je handfon aku tapi kualiti die memang dijamin.
JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK

Friday, February 3, 2012

blur

Assalammualaikum
Salam 1 Malaysia

video kat bawah ne aku tujukan kepada ayah-ayah dan lelaki yang bakal bergelar ayah jangan jadi blur mcm lelaki dalam video ne yer..sila fahami anak anda sebagai mana ibu-ibu diluar sane yang sangat memahami anak mereka.



video


renung-renungkan
selamat berinteraksi....

Tuesday, January 31, 2012

main + budak

assalammualaikum semua,

gambar yang bakal korang tenguk nati sebenarnya aku dapat dari facebook seorang kawan aku memang terperanjat aku tenguk gambar ne, istigfar tak taw la bape kali sebab bayangkan budak kecil pun boleh buat kelakuan mcm ne. kalo tenguk betul-betul gambar ne macam kat korea/jepun sebab tulisan kat kotak tu.

ape yang akak opis aku cite masa die ge cuti kat korea 5 hari 4 malam ari tu kat sane ade 40+ channel kat tv, salah 1 channel die adalah channel 18sx tanpa sekatan so faham-faham je la kan kalo channel tu dah takde sekatan.

w'pun aku belum kawin tapi aku banyak menbaca kat blog2 kat majalah budak zaman sekarang ne cepat belajar dan akan mengikut ape yang kite buat so kalo sape2 yang dah kawin tu kalo nak buat projet tengah mlm nati bagi anak tido dulukalo tak macam ne la jadinya. bahaya bahaya..