Thursday, March 24, 2011

tak senang duduk

assalammualaikum..korang sihat ker?
aku sihat je cume hati aku je tak bape nak sihat. macam mane nak sihat kalo abg ipar n ayah aku tak sakit. sedih sgt skrg aku rase. nak call tangkai pun die busy.

td pagi abg ipar aku operation, masuk bilik bedah kul 9 sampai skrg tak kuar lagi. ayah aku lak td pagi die ge dialisis pastu terus ge betulkan teksi sekejap n die plan nak ge hospital sebab dr. n pegawai perkeso nak jumpe pasal claim yg ayah aku buat. cube korang byngkan, dlm perjalanan nak ke hospital xsangke die leh pitam n keta die hampir terbalik sbb terbabas langgar revider tepi jln. nasib baik mak aku teman die ge dialisis n hospital.

mmg rakyat malaysia ne baik hati n suke membantu. ramai gak yang tlng ayah aku lepas die terbabas. patut la hati aku xsedap sbb aku call2 mak aku xjwp pastu call ayh aku pun xjawap mmg aku dah fikir bukan2 tp xsangke ape yg aku fikirkan mmg terjadi.

kul 2.45 mak aku call and ckp xde pape. ayah aku cume pitam je. byngkan la mcm mane tak terbabas pagi td kul 6.30 die dialisis sampai kul 11.00 pastu ge betulkan keta n terus hospital bdn takde rehat mungkin itu yg menyebabkan die pitam. tak senang duduk betul kat kl ne. yg paling aku terperanjat tayar keta pancit. sedih sgt tguk keadaan ayh aku skrg. mintak2 la ayah aku dipanjangkan umur n kesihatan yang baik w'pun die kena dialisis, amin, amin ya rabbalalamin..

Wednesday, March 23, 2011

semoga semuanya selamat

assalammualaikum, time2 lunch mcm ne separuh dari org kat opis aku ne tdo siap tutup lampu opis lagi. tp aku je xleh nak tdo w'pun lampu sudah ditutup.

td dlm kul 11.30am, akak aku call bagitaw yg abg ipar aku dah masuk wad sok pagi dlm kul 8.00am ke 8.30am mcm tu abg ipar aku masuk bilik bedah. Suara akak aku sayu je tp nak uat mcm mane dah nasip abg ipar aku nak kena sakit. alamak lupe nak bagitaw yg abg ipar aku sakit ape, sakit ne mmg xsangke taw bayangkan la org yg sihat tibe kena darah tinggi yg terlalu tinggi sakit kena tahan masuk wad seminggu (darah tinggi ne bukan sakit sebenar die taw).

semua bermula dari abg ipar aku tibe2 kena darah tinggi n kena tahan wad selama seminggu. selama seminggu tu la dok check pun check rupe2nya buah pinggang abg ipar aku dah kecut sebelah. sape sangke org yg sihat sbenarnya sakit kat dalam.

so, esok adalah tarikh pembedahan die. aku harap semua yang dirancang berakhir dengan selamat. aku mohon sangat jasa baik korang semua untuk doakan yg terbaik untuk abg ipar aku.

video

Tuesday, March 22, 2011

Faceblog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Rahsia kurus

aku nak share ape yang aku taw. insyaAllah dengan izin Allah mujabat taw. yang penting kt kena yakin time nak uat ape2 pun. hehehe

untuk 1st time ye aku nak share pasal amalan diet yang selalu korang uat. pompuan mane yang xnak nampak cantikkan, semua pompuan kat dunia ne nak nampak cantik btl tak?

ne bukan cara aku taw tp akak aku, hehehe. korang cube try mmg btl2 mujarab taw.

1. byk minum air masak (8gelas sehari)

2. bersenam. kalo tak senam pun xpe asal korang banyak bejalan n kuar peluh

3. korang mkn la buah2 lebih byk dari mkn benda lain

4. JANGAN sesekali mkn nasi ok tp korang mkn la spageti ke, bee hoon k, roti ke

tu je la yg aku taw kalo nak diet.so selamat mencube.

Monday, March 21, 2011

amin..

alhamdulillah, akhirnya jumpa jugak blog yang mula2 aku buat. Blog ne aku buat bulan januari tahun 2010. wujud lagi entry yang aku uat mase tu. sebenarnya aku lupe paswoord n email yang aku gune mase nak uat blog ne. maklum la email bykkan, hehe. orang lain semua gune 1 je email peribadi tp aku sampai 2,3 email peribadi, hehe (mcm busines women la konon). lupe punye pasal blog pun xupdate, so skrg ne insyaAllah aku akan try update.

Wednesday, March 16, 2011

3 KG!!

lupe nak cite..last month akak aku ajak balik jb aku pun ape lagi ok la coz kalo balik gan die comform naik keta kan so selasa la sikit n senang kalo naik keta nak balik jauh2 ne (mcm jauh sgt putrajaya-skudai padahal 4jam je). mcm biase la kalo smpi jb je mula la mcm2 benda yg nak dicomplain n gosip2..hehehehehe


mase dlm keta pun dah byk yg digosipkan tibe2 akak aku ckp, ko nak sesuatu x, aku sebenarnya dah sebulan xmkn nasi. aku gan muke terkejut ye ke? asal ko xmkn nasi?? alasan die ape korang nak taw 'saje, aku nak diet untuk dpt anak' (akak aku dah 4taun kawin tp xde rezeki lagi :-( ). dlm mase sebulan yg die xmkn nasi tu dah 3kg berat die turun..bykkan, kalo setahun die xmkn mahu die kalahkan kekurusan aku ne...

kalo korang nak taw, akak aku mkn sayur kira mcm penganti nasi n die tambah la gan ikan ke ayam ke...kalo korang, korang rase leh telan ker?? mesti xleh kan...hehehehe.. kalo aku sikit leh kot tp kalo nak mkn ari2 mcm tu ermm aku lebih rela berlapar (ye ye je sanggup berlapar)..

insyaAllah akak aku akan jadi mcm ne 1hari nati..

Thursday, March 10, 2011

H.A.C.K.S

H = hanya
A = aku
C = cinta
K = kau
S = seorang

ne la yg tangkai ckp semalam..teperanjat pun ade terkedu pun ade..huhuhu
mcm ne cite die..mcm biase la aku yg kena call die sbb fon die kan dah kena bar..
tengah bual punya bual tibe2 aku dgr die mcm makan something
aku pun tnye la

aku : tangkai mkn ape

tangkai : mkn gula2

aku : gula2? gula2 ape????

tangkai : hanya aku cinta kau seorang - hacks

aku : hahahahahaha, pandai yer tangkai..sape ajar ne??

tangkai : ntah, terkeluar sendiri tibe

gelak punyer gelak tetibe blh die ckp ape korang taw

tangkai : bunge bateri dah low taw kalo terputus nati time nak tdo call balik ek

aku : ala..ok la..

tup tup terputus sudah tibe2 (suspent x)...hahahaha
kul 11 aku call balik sbb nak tdo, kan tangkai dah pesan kalo tdo call die tp aku call xdpt gak so aku tdo je tp xlena la sbb xdgr suara die tp nak uat mcm mane dah lumrah manusia kalo ngatok tdo gak akhirnye...hehehehe