Friday, April 1, 2011

Assalammualaikum, kelmarin aku ge kursus tajuk kursus tu mmg menginsafkan kite la tp input yg aku dpt korang nak taw ape:

Penceraman: blh la dikategorikan hensem

Tajuk: ibadah solat dlm pembentukan insan kamil (insaf ke cik bunge oooii)

Gaya penyampaian: menarik gile, mmg die ne suke uat lawak.

Minum pagi: macaroni yg pedas + nescafe yg manis mcm bagi org kena kencing manis + kuih seri muka sbb tu muka aku berseri 2 lepas mkn kuih tu je.

Makan tgh /ari: nasi putih ok + ayam masak lemak cili padi yg xde garam n tawar + sayur yg xde garam n terlampau masak + air sirap yg ok la

Minum ptg: smkn pun sbb mls n nak kejar bus (tkt bus ramai org mcm bus tu tak lalu lagi je time aku jalan nak g eke bus stop.hahaha)

Input: Input yg aku dpt sikit je sbb xfhm sgt lorat die. Tp kat sini aku nak kongsi input yg sikit tu hope blh insafkan n bukak mate korang bape penting ye solat (mcm ko solat 5 waktu, pe dah mabuk)

Cube korang ingat time takbirratul ihram? Ingat x?? Teruk yer korang ne kan padahal korang uat tiap kali solat. Xpe, xpe, xpe aku ingatkan ek, takbirratul ihram tu time korang angkat tangan lepas niat solat, ingat kan. Dato tu ckp dlm kajian sains kalo kt angkat tangan mcm tu kt membantu jantung untuk mengepam darah ke otak. so, Fhm kan xfhm korang pepandai la bace sampai fhm. Huhu

rukuk pula baik untuk buah pinggang die kire mcm excise untuk buah pinggang la.

Selalu solat tgh mlm untuk mencegah dari kena strok. Dato tu kate strok selalunya serang time tgh mlm kire dari jam 3pg-6pg so, lepas ne kena la rajin2kan badan yer cik bunge untuk solat tgh mlm. Huhu. dato tu yg ckp ek bukan aku.

No comments: