Friday, August 5, 2011

xboleh ker?

assalammualaikum, kejap je dah 5 hari pose. dlm mase 5 hari ne belum sehari pun aku buke gan family aku rase sedih pun ade tp nak uat mcm mane dah keja kan tp buke pose gan tangkai sudehh, hehehe. xpenah dlm idup aku, aku buke mkn roti n sardin je. pose ari rabu aritu mmg pecah rekod la. hahahaha

tenguk ek, time buke tu aku cume mkn roti+sardin+tembikai+kurma+air milo semua tu tahan sampai buke pose ari khamis. gile kan nasib baik perut aku ne xmeragam n rase mcm xlapar je pose khamis tu tp t'rase perut kosong arr mase pose khamis. mule2 ingat nak sahur mase pose khamis tu tp ntah mcm mane rase penat n ngantuk sgt xlarat so alamat nyer xsahur la.

bila bagitau tangkai die tau nak mrh je nape xsahur la, nape penat sgt, uat keja ape sgt smpai xlarat nak bangun tu kan makneyer menguji kesabaran aku. aku sabar je sbb tangkai ne die ingat kuderat aku same gan kuderat die kot padahal die pun same je xbangun sahur. nak ambik ati aku kot semalam die belikan air n coklat konon nak ambik ati la aku xde pape cume t'rase je sikit bila die mrh n kejap tu dah ok dah.

dah2 tinggal cite semalam tu mls dah nak cite n xtaw mcm mane nak cite hahaha skrg ne aku nak cite pasal opis lak. aku mmg t'rase bila ade org kat opis aku ne ckp 'at least ade keta kalo nak cari pakwe'. alamak aku taw la tangkai ade moto je tp xpyh la nak ckp mcm tu kan. hina sgt ke kalo pakai moto je. w'pun pakai moto aku tetap happy n rase b'syukur sgt dpt kenal gan tangkai. aku pilih tangkai bukan sbb harta tp cara die layan n jage ati aku bila aku tgh mrh ke sedih ker. pada aku keta adalah benda ke2 wpun keta tu mmg penting uat mase skrg.

insyaAllah syg 1 ari nati idup kt akan b'ubah tp bila idup kt dah b'ubah kt xpyh nak bongkak n belagak mcm mane yg org uat kat kt skrg.

No comments: