Wednesday, November 2, 2011

coolkan..

macam mana gan hearder aku? cantik x?? ofcourse la cantik betul x? tak betul pun kena cakap betul gak ok. dah lame aku nak hearder yang leh gerak-gerak mcm ne so sekarang dah geti buat n boleh la bangga gan diri sendiri hehehehe. disebabkan ramai yang tanya mcm mane nak buat, macam mane nak buat meh sini aku ajar korang ok. senang, mudah n simple yang penting ade org ckp 'nak gak , mcm mane ko buat' hahahaha..

step 1 :

korang kena pilih gambar mane yang korang nak jadikan hearder, pastu korang edit la gambar tu ikut suke korang macam kat bawah ne...






gambar 1
















gambar 2









gambar 3








step 2 :

kalo korang perasan ade 'Animated Gif' kat photoscape tu kan so korang ge klik kat sana pastu klik add untuk masukkan gambar yang korang dah edit tadi. contoh mcm kat bawah ne. kat sini pun korang boleh edit.



step 3 : ok time ne dah masuk photobucket taw, mula-mula korang upload gambar yang korang save lepas edit kat animate gif tu, bila dah siap upload korang akan nampak gambar tu bergerak-gerak mcm mane yang korang edit tadi. bila dah nampak gambar tu cube korang gerakkan mouse letak kat gambar yang baru upload tu korang akan nampak macam-macam kod tp korang cume kena copy kod HTML. bila dah copy, korang ge kat dashboard-gadget-HTML/Javascript pastu pastekan kod HTML kemudian save.





tada..




Photobucket

No comments: