Friday, November 11, 2011

..:: JODOH ::..

tetibe nak ckp pasal jodoh mungkin sebab date arine kot, hehehehe. 11.11.11 macam-macam aku plan date ne dari awal tahun tp semuanya hancur dalam sekelip mata je macam mimpi pun ade tp tu la kenyataan ape yang berlaku memang diluar kawalan minda. semalam tenguk semanis kurma dengan akak rumah aku topik die semalam 'jodoh dilanjut usia' aku dah dah lanjut usia ke? blm lagi ek sebab lagi 2 minggu baru aku nak masuk 24. jodoh? pada aku jodoh adalah pertemuan dua atau lebih yang telah ditentukan oleh Allah kepada hambanya walau dimane pun hambanya berada. ok la, tak nak cerita pepanjang, sikit-sikit sudeh..

semalam time aku tenguk semanis kurma tu ustazah bahiyah bagitaw kalo nak cepatkan jodoh, nak permudahkan urusan, nak tambah rezeki boleh la bace ayat dalam surah kahfi ayat : 39. so sape-sape yang rase tak jumpe jodoh die lagi leh la amalkan bace ayat ne ek. good luck


Juzuk : 15Surah : AL-KAHFINo. Surah : 18Ayat : 39
Profil Surah : RqrMainM new
Terjemahan Dalam Bahasa Malaysia
Tafsiran Ar-Rahman
Kaligrafi
Surah
"Dan sepatutnya semasa engkau masuk ke kebunmu, berkata: (Semuanya ialah barang yang dikehendaki Allah)! (tiada daya dan upaya melainkan dengan pertolongan Allah)? Kalau engkau memandangku sangat kurang tentang harta dan anak, berbanding denganmu.

Terjemahan Dalam Bahasa Inggeris
Tafsiran Abdullah Yusuf Ali
"Why didst thou not, as thou wentest into thy garden, say: Allah`s Will (be done)! There is no power but with Allah!. If thou dost see me less than thee in wealth and sons,




usaha n tawakal tu penting dalam hidup
Baik itu datangya dari Allah SWT, buruk itu dari diri sendiri.

2 comments:

lynenotsocute said...

hihi..nk try amalkan baca surah ni~

bunge orkid said...

boleh je..
ape-ape pun tawakal kepada Allah ok...insyaAllah