Monday, November 14, 2011

Mata pedih je setiap kali ..........

setiap kali ape? cube teka, cube teka
main? main ape tu ............
ne xde kena mengena gan ape2 permainan la
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ne pasal bawang, bawang yang selalu kita uat masak tu, aku saje nak share, share is caring kan, huhu ok, ok, kalo time kite kupas kulit bawang kan mata kita pedih n berairkan nak taw sebab ape?
sebab bahagian akar bawang menpunyai asid / belerang yang boleh membuat mata kita pedih n berair, mesti korang tak taw kan tp sekarang sudeh taw btl tak? so kalo tak nak menangis time potong bawang kena la potong bahagian atas dahulu kemudian buang kulit n last sekali baru buang akar..ha!! baru la tak pedih mata tp ade jugak orang cakap kalo tak nak pedih makan gula-gula getah pastu ade yang cakap letak bawang kat ujung pisau, ermm tak taw la betul ke tak tp ape-ape pun kena try ok.


(aku tak try lagi tp aku dpt info ne dari sumber yang boleh dipercayai la jadi jangan takut-takut nak try ek kalo try pun tak kena bayar lor)

No comments: