Thursday, February 9, 2012

keaslian telefon


boleh tak kalau aku nak cakap jangan jadi keldai handfon? bolehkaN. aku bukan ape rasa macam tertipu je kalo beli fon mahal-mahal tapi kualiti die rendah so jangan jadi keldai ye tapi kalo dah jadi jangan nangis. tips pertama yang perlu korang perlu buat masa kat keldai handfon lagi sebelum handfon tu korang dibeli adalah dengan taip *#06# akan keluar nombor IMEI [International Mobile Equipment Identity] semak nombor IMEI telefon korang dekat kedudukan 7 dan 8

Contoh IMEI aku : 35831604489008
Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 04


02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA

walaupun murah je handfon aku tapi kualiti die memang dijamin.
JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK

No comments: